DVOBOJ TITANA - PROFESORI VS. STUDENTI

DVOBOJ TITANA- PROFESORI VS. STUDENTI

 

Drugu godinu za redom Veslački klub Ekonomist organizirao je natjecanje na ergometrima između profesora i studenata u hodniku Ekonomskog fakulteta. Natjecanje po nazivom „Dvoboj Titana“ održalo se 25.11.2016. godine s početkom u 14h, a najavu natjecanja održao je Valent Sinković, olimpijski prvak u dvojcu na pariće zajedno s bratom Martinom Sinkovićem. Valent Sinković pozvao je sve studente da se pridruže Veslačkom klubu Ekonomist, naglasio kako je veslanje odličan sport te na kraju poželio sreću svim natjecateljima.
Prvi krug natjecanja vuklo se 250 metara. Natjecanje su otvorili profesor Tomislav Baković i student veslač Filip Kernc. Nakon njih na ergometar su sjeli profesor Jakša Krišto i veslač Lovro Tvrtković. Treći po redu natjecali su se profesor Petar Sorić i veslač Valentino Vasilik a nakon njih u dvoboj na ergometrima krenuli su profesor Mirko Palić i veslač Petar Talijić. Zadnja utrka bila je posvećena ženama u kojoj su se natjecale profesorica Marija Beg i studentica Laura Grbić. Uslijedila je kratka pauza prije polufinala u kojoj su se natjecatelji i gledatelji mogli osvježiti s energetskim pićem Red Bull. U polufinale su ušli dva profesora s najboljim vremenom i dva studenta s najboljim vremenom. To su bili profesor Krišto koji je veslao protiv veslača Talijića, i profesor Palić protiv veslača Tvrtkovića.
Prije samih finala uslijedila je duža pauza u kojoj su naši veslači omjerili snage s veslačkom posadom iz Waseda University Rowing Club (Tokyo). Glavni cilj njihove posjete Hrvatskoj su treninzi s trenerom Nikolom Bralićem (trener braće Sinković) te susret s predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu. Veslači iz VK Ekonomista odlučili su ih pozvati na natjecanje da upoznaju Valenta Sinkovića i da sudjeluju u natjecanju.
U finale natjecanja ušli su profesor Krišto i veslač Tvrtković. U napetoj završnici pobjedu je uvjerljivo odnio profesor Krišto. Nakon natjecanja dodijeljene su nagrade. U muškoj kategoriji zlatnu medalju odnio je profesor Krišto, srebrna medalja pripala je veslaču Tvrtkoviću a brončanu medalju dobio je veslač Talijić. U ženskoj kategoriji zlato je odnijela veslačica Grbić a srebrna medalja pripala je profesorici Beg. Događaj je zatvoren s zajedničkom fotografijom svih natjecatelja. 
 


Ispiši stranicu