2016

DVOBOJ TITANA- PROFESORI VS. STUDENTI

 

Drugu godinu za redom Veslački klub Ekonomist organizirao je natjecanje na ergometrima između profesora i studenata u hodniku Ekonomskog fakulteta. Natjecanje po nazivom „Dvoboj Titana“ održalo se 25.11.2016. godine s početkom u 14h, a najavu natjecanja održao je Valent Sinković, olimpijski prvak u dvojcu na pariće zajedno s bratom Martinom Sinkovićem. Valent Sinković pozvao je sve studente da se pridruže Veslačkom klubu Ekonomist, naglasio kako je veslanje odličan sport te na kraju poželio sreću svim natjecateljima.
Prvi krug natjecanja vuklo se 250 metara. Natjecanje su otvorili profesor Tomislav Baković i student veslač Filip Kernc. Nakon njih na ergometar su sjeli profesor Jakša Krišto i veslač Lovro Tvrtković. Treći po redu natjecali su se profesor Petar Sorić i veslač Valentino Vasilik a nakon njih u dvoboj na ergometrima krenuli su profesor Mirko Palić i veslač Petar Talijić. Zadnja utrka bila je posvećena ženama u kojoj su se natjecale profesorica Marija Beg i studentica Laura Grbić. Uslijedila je kratka pauza prije polufinala u kojoj su se natjecatelji i gledatelji mogli osvježiti s energetskim pićem Red Bull. U polufinale su ušli dva profesora s najboljim vremenom i dva studenta s najboljim vremenom. To su bili profesor Krišto koji je veslao protiv veslača Talijića, i profesor Palić protiv veslača Tvrtkovića.
Prije samih finala uslijedila je duža pauza u kojoj su naši veslači omjerili snage s veslačkom posadom iz Waseda University Rowing Club (Tokyo). Glavni cilj njihove posjete Hrvatskoj su treninzi s trenerom Nikolom Bralićem (trener braće Sinković) te susret s predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu. Veslači iz VK Ekonomista odlučili su ih pozvati na natjecanje da upoznaju Valenta Sinkovića i da sudjeluju u natjecanju.
U finale natjecanja ušli su profesor Krišto i veslač Tvrtković. U napetoj završnici pobjedu je uvjerljivo odnio profesor Krišto. Nakon natjecanja dodijeljene su nagrade. U muškoj kategoriji zlatnu medalju odnio je profesor Krišto, srebrna medalja pripala je veslaču Tvrtkoviću a brončanu medalju dobio je veslač Talijić. U ženskoj kategoriji zlato je odnijela veslačica Grbić a srebrna medalja pripala je profesorici Beg. Događaj je zatvoren s zajedničkom fotografijom svih natjecatelja. 
 
Najava događanja ''DVOBOJ TITANA - PROFESORI VS. STUDENTI''
 

Veslački klub Ekonomist ovoga petka s početkom u 14:00 organizira Dvoboj Titana - Profesori vs.
Studenti. Dvoboj Titana je natjecanje na ergometrima između profesora i studenata koje se drugu
godinu zaredom održava u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Biti će to završnica
regrutacijskog tjedna u kojem se klub nastoji prezentirati studentima fakulteta, kako bi okupio što
veći broj entuzijasta i ljubitelja veslanja da se pridruže treninzima, a potom i sudjelovanju na
regatama.
Kao što je to bilo i prošle godine, ove godine očekuje se velik interes studenata za samo događanje.
Studente zanima kako će se njihovi profesori snaći na ergometrima - spravama na kojima
pokreti imitiraju pokrete u veslačkom čamcu. No, ove godine dodatan interes će izazvati i braća
Sinković koja će se pridružiti pokušajima veslača Ekonomskog fakulteta da se veslanje popularizira
kao vrhunski sport, pa tako i samo bavljenje sportom tijekom studentskih dana. 


12. REGATA EKONOMSKOG FAKULTETA

 

Dvanaesta Regata Ekonomskog fakulteta je uspješno održana 23.4.2016 godine na Jarunu. Kao što i samo ime regate govori, organizator je bio veslački klub "Ekonomist" pod pokroviteljstvom Erste banke i ostalih sponzora kojima se ovim putem zahvaljujemo. Sudjelovala je većina fakulteta zagrebačkog Sveučilišta u muškoj i ženskoj posadi osmeraca. U ženskoj kategoriji u trci na 1000m zlatnu medalju su odnijele studentice Medicinskog fakulteta, drugo mjesto su osvojile naše veslačice, a broncu su odnijele cure sa Učiteljskog fakulteta. U muškoj kategoriji u trci na 2000m  je naša muška posada bila uvjerljivo prva,  srebro je pripalo Rudarsko geološko naftnom fakultetu dok su treće mjesto osvojili veslači Medicinskog fakulteta. U kategoriji muških diplomiranih veslača u trci od 500m također je naša posada osvojila prvo mjesto a srebro je dobio Medicinski fakultet.
 
Nakon trke ekipe su se zabavljale u klubu "Ritam grada" duboko u noć.
 
 
Zahvaljujemo se svim sudionicima na sudjelovanju i sponzorstvu te se veselimo zajedničkoj suradnji i sljedeće godine.


 

Ergometrijada 
Ovogodišnju sezonu natjecanja otvorili smo 27.02.2016. godine natjecanjem na ergometrima, tzv. „Ergometrijada“. U organizaciji Veslačkog saveza Zagreb, ekipno prvenstvo na veslačkim ergometrima 8x1000m održano je u prostorijama Doma veslača na Jarunu u jutarnjim satima.
To je prvo i jedino ovosezonsko sveučilišno natjecanje na suhom te kao takvo i najzahtjevnije. Sudjelovalo je 6 ženskih i 8 muških timova. Ostvarili smo do sada najbolje rezultate. Muška i ženska posada Ekonomskog fakulteta su osvojile zlato.
U ženskoj konkurenciji drugo najbolje vrijeme sa samo dvije sekunde zaostatka postigle su studentice FER-a, dok su treće bile studentice s Medicinskog fakulteta. Borba je bila žestoka, no zahvaljujući upornosti treniranja naših članica, trud se definitivno isplatio.
Naši momci nastavljaju nas i dalje oduševljavati odličnim rezultatima. Ove sezove „preveslali“ su Medicinski fakultet čak za jednu minutu i 6 sekundi. Treće mjesto osvojili su veslači Agronomskog fakulteta.
Veselimo se nadolazećoj sezoni i nadamo se jednako dobrim rezultatima. 

Godišnja skupština
 


 
09.12.2015. godine održana je godišnja skupština na kojoj su bili prisutni svi članovi kluba. Raspravljalo se o dosadašnjim dostignućima, financijama kluba, ulasku novih članova u Upravni odbor i nadolazećim regatama.
Izvrsne rezultate smo postigli na sudjelovanjima u natjecanju na ergometrima, Međunarodnoj regati Sv.Duje, regati Ekonomskog fakulteta, Croatia Openu, regati Fakulteta strojarstva i brodogradnje te  Jumbovoj  i Sveučilišnoj regati. Ove godine planiramo ostvariti još uspješnije rezultate na istim regatama uključujući i Inter – city regatu.
Kao ponosni organizatori regate Ekonomskog fakulteta, možemo najaviti da će se i ove godine održati na starome mjestu, na jezeru Jarun. To je prva, a ujedno i najveća studentska regata Sveučilišta. Natjecanje će uključivati 4 kategorije: utrku medija, asistenata, poduzeća te članova Ekonomskog fakulteta.
Naš najvjerniji sponzor i dalje je Erste banka. Također, događaj će biti i medijski popraćen, od strane 24 sata,  Studenstke Tv, Net. hr-a te Sportskih Novosti.
Prvi put ove godine, u sklopu godišnje regrutacije, organizirali smo utrku na ergometrima na kojoj su se natjecali studenti protiv profesora. Regrutacija je bila vrlo uspješna i dovela nam je nove veslačke nade.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe. Obećavamo dobru zabavu, nova prijateljstva i puno rada! 

 

OGULIN „Toro Challenge“ 

Datuma 23.11.2015. godine održana je dvanaesta za redom regata na jezeru Sabljaci u blizini Ogulina pod svima već poznatim nazivom „Toro Challenge“. I ove godine je glavnu organizatorsku ulogu preuzeo
veslački klub „Ekonomist“ te se ujedno ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima na sponzorstvu. Kao i uvijek, održana je utrka na 250 metara, ali ove godine pod ekstremnim uvjetima. Naime, dočekao nas je
prvi snijeg te godine.Sudjelovali su fakulteti  Zagrebačkog  sveučilišta u muškoj i ženskoj kategoriji. U ženskoj kategoriji pobjedu su odnijele veslačice Učiteljskog fakulteta, drugo mjesto osvojile su veslačice Filozofskog fakulteta, a broncom su se okitile veslačice našeg fakulteta. U muškoj kategoriji zlato su osvojili veslači s Medicinskog fakulteta, naši veslači bili su drugi, dok su veslači s Prometnog fakulteta bili treći.

Nakon trke, ekipe su se smjestile u hotel Josipdol gdje je bio organiziran smještaj. Nakon večere svi smo se zajedno družili, a oko ponoći organizatori su priredili izenađenje u obliku natjecanja na ergometrima na 250 metara. Glavnu nagradu su podijelili Učiteljski i Medicinski fakultet. Druženje se nastavilo do dugo u noć. Ujutro, nakon doručka, spakirali smo se i uputili prema Zagrebu, zadovoljni i obogaćeni još jednim novim iskustvom.

Još jednom se zahvaljujemo svim sudionicima na učestvovanju i sponzorstvu te se veselimo zajedničkoj suradnji i sljedeće godine. 
 

Team building članova Veslačkog kluba Ekonomist  

Ovoga vikenda članovi Veslačkog kluba Ekonomist uputili su se u planinarski dom Glavica. Kako ovu sezonu započinjemo s novim snagama, odlučili smo da je najbolje da se upoznamo u opuštenoj atmosferi uz grah i planinarenje.

Do planinarskog doma smo stigli u ranim večernjim satima. Tamo nas je dočekala večera, nakon koje smo odmah nastavili sa druženjem uz glazbu do kasnih noćnih sati. Nakon zasluženog odmora, ujutro poslije doručka napustili smo dom i uputili se prema gradu.

Počeli smo lagano, ali već uskoro nas očekuje prvo natjecanje u obliku Ergometrijade...

Ispiši stranicu