2011

 8. Toro Challenge  - 11.10.2011.
   I ove godine, osmu godinu za redom održati će se dvoboj Fakulteta Prometnih znanosti i Ekonomskog fakulteta, već svima poznati Toro Challenge.

U organizaciji Veslačkog kluba «Promet» i Veslačkog kluba «Ekonomist» regata će biti održana 29. listopada 2011. na jezeru Sabljaci u blizini grada Ogulina. Očekuje se rekordan broj natjecatelja u 5 utrka: Utrka gradova, Kup utrka za osmerce studentica i studenata fakulteta Zagrebačkog sveučilišta te dvoboj Prometa i Ekonomije također u obje konkurencije.

Više informacija uskoro na www.toro-challenge.com.

 

 

ŽIVJELI MLADENCI!!! - 14.06.2011.
 
U subotu, 04. lipnja 2011. vjenčali su se naša bivša predsjednica Andrea Prusina (sada Kovač) i naš webmaster Zoran Kovač. Veslački Klub Ekonomist upućuje najsrdačnije čestitke i najbolje želje sretnim mladencima u budućem zajedničkom životu. Vjerujemo da će njihov brak biti putokaz i budućim generacijama veslačica i veslača Ekonomije da se kroz druženje u Klubu povezuju ne samo na sportskom, nego i osobnom planu.

 

16. SVEUČILIŠNA UTRKA OSMERACA - 3 MEDALJE!!! - 27.05.2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U petak i subotu, 20. i 21. svibnja održana je 16. Sveučilišna utrka osmeraca u organizaciji VSZ-a i SVKZ-a. Nastupilo je 6 osmeraca studentica, 7 osmeraca muških novaka i 13 muških fakultetskih osmeraca Sveučilišta u Zagrebu te 5 ženskih i 6 muških posada Sveučilišta iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. Veslački klub "Ekonomist" nastupio je u 3 discipline i u sve 3 osvojio medalje! Najbolji rezultat kluba od kada se održava Sveučilišna regata!

Prvi su na start izašli novaci koji su prošle sezone osvojili solidno 5. mjesto. U ovoj kategoriji očekivala se najneizvjesnija borba do samog kraja. Naši dečki su odmah po startu izletili naprijed i na polovici utrke držali fenomenalno i neočekivano prvo mjesto pola dužine čamca ispred Pravnog fakulteta. Na 250m do cilja odvojile su se spomenute dvije posade. Pravo je krenulo u jak finiš i ekipa Ekonomskog fakulteta je platila danak malo slabijem iskustvu i možda malo jakom startu. Dečki su osvojili drugo mjesto sa 2 sekunde zaostatka iza Pravnog fakulteta i 4 sekunde ispred trećeplasirane posade Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta. Srebro zlata vrijedno!

Zatim je u razmaku od oko sat vremena na vodu izašao i osmerac studentica. Cure su odlično radile i trenirale kroz sezonu i očekivao se dobar nastup. Već od samog starta silovito su krenule Sveučilišne prvakinje, posada Kineziološkog fakulteta i već na polovici staze preuzele vodstvo koje nisu ispuštale do kraja utrke. Naše cure su se odlično držale i na kraju došle uvjerljivo druge 15 sekundi ispred posade Medicinskog fakulteta. Cure su se ponovno vratile na stare staze slave nakon prošlogodišnjeg nesretnog 5. mjesta. Moramo napomenuti da se trka održala po kiši i tuči, stoga sve čestitke svim posadama na završenoj utrci!

Posljednja utrka dana bila je ona osmeraca studenata. Na u petak održanim kvalifikacijama, podijeljenim u dvije skupine, prva mjesta su osvojile posade Medicinskog i Ekonomskog fakulteta. Očekivala se velika borba za medalje. Na samom startu odličan početak trke za Kineziološki fakultet koji uzima dužinu prednosti pred ostalim ekipama. Na pola staze zadržavaju dužinu prednosti, a Medicinski fakultet, Pravni fakultet i naši dečki vode mrtvu trku za medalje. U zadnjih 500m Medicina diže strašan finiš i pobjeđuje za nekoliko stotinki ispred Kineziološkog fakulteta. U borbi za treće mjesto naši dečki su slomili otpor Pravnog fakulteta te tako uzeli 3. medalju EFZG-a na ovogodišnjoj Sveučilišnoj regati. To je tek drugi puta da prva muška ekipa osvaja medalju na ovoj regati. Posljednji puta je to bio slučaj 2009. godine. Čestitamo!

 

 

 

16. SVEUČILIŠNA UTRKA OSMERACA - NAJAVA - 19.05.2011.

 

 

Sutra, u petak 20. svibnja počinje 16. Sveučilišna utrka osmeraca na jezeru Jarun u Zagrebu. Natjecanja će se odvijati u 5 kategorija: osmerci studentica i studenata Sveučilišta, muški osmerci novaka te posade fakulteta studentica i studenta Sveučilišta u Zagrebu. Nama najzanimljivije kategorije su zadnje tri u kojimarealno imamo odlične i utrenirane ekipe te se očekuje velik uspjeh.

Regata počinje kvalifikacijama fakultetsikh osmeraca studenata u petak ujutro.Prva kvalifikacijska skupina je na rasporedu u 9 sati, a posade su sljedeće: Rudarsko-geološko naftni fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva,Kineziološki kultet, Geodetski fakultet, Hrvatski studiji i Ekonomski fakultet. Naši dečki nastupaju odmah u prvoj utrci regate te očekuju, kao i svake godine,prolaz u subotnje finale. Drugu kvalifikacijsku skupinu koja je na rasporedu u 9 sati i 45 minuta čine: Medicinski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Agronomski fakultet, Filozofski fakultet i Pravni fakultet. Iz svake kvalifikacijske skupine po 3 prvoplasirane posade idu u A finale. Finale je na rasporedu u subotu, 21. svibnja u 18 sati...

U subotu natjecanje kreće sa B finalom muških posada u 14 sati. U 14 sati i 45 minuta na rasporedu je finale ženskih Sveučilišnih osmeraca, dok u 16 sati i 15 minuta također imamo jednu zanimljivu utrku, muške Sveučilišne osmerce u kojima nastupaju osim domaćih posada i posade iz Srbije. U 15 sati i 30 minuta očekuje se možda najizjednačenija utrka dana, utrka studenata novaka Sveučilišta u Zagrebu. Studenti novaci su natjecatelji koji nemaju iskustvo veslanja prije fakulteta te samim time čine potpuno ujednačenu konkurenciju u kojoj su možda blagi favoriti posada Rudarsko-geološko naftnog fakulteta, kao prošlogodišnji pobjednici. Osim te posade nastupaju i Pravni fakultet, Medicinski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Hrvatski studiji te naravno Ekonomski fakultet. Naši dečki su spremni, utrenirani i nadaju se jednoj od medalja, a to zasigurno i zaslužuju.

Treću posadu Ekonomskog fakulteta čine studentice, koje svake godine spadaju u sam vrh studentskog vesalnja. Tako je do sada bilo i ove godine sa plasmanom ne lošijim od 2. mjesta. Velike favoritkinje su studentice Kineziološkog fakulteta koje su ove godine izgubile samo jednu utrku i to od Ekonomskog fakulteta. takvom rezultatu se nadamo i u subotu. Da je konkurencija ove godine ponovno jaka potvrđuju i Pravni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Medicinski fakultet, Učiteljski fakultet te Fakultet strojarstva i brodogradnje. Subotnje finale te utrke je na rasporedu u 17 sati.

Kraj dana i svih finala u subotu obilježit će najočekivanija utrka, utrka fakultetskih osmeraca studenata Sveučilišta u Zagrebu. Ta utrka je na rasporedu u 18 sati, a naslov pobjednika brani posada Kineziološkog fakulteta...

 Želimo svim natjecateljima mirnu vodu i neka najbolji pobijedi!
TRIJUMF NA 7. GARNIER REF - 01.04.2011.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu, 26. ožujka održan je sedma po redu Regata Ekonomskog Fakulteta pod generalnim pokroviteljstvom Garniera Hrvatska i organizacijom VK Ekonomist i Veslačkog saveza Zagreba. Regata je održana po sunčanom, ali vjetrovitom vremenu, popraćena mnogim šetačima i gledateljima.  Nastupile su sve najjače posade studentica i studenata te četverac na pariće, Svjetski prvaci.  Veslačice i veslači Ekonomskog fakulteta dominirali su ovogodišnjom regatom i najavili veliki pohod na najbolju sezonu u povijesti.

Prva je po rasporedu održana utrka medijskih kuća u kojoj je nastupilo 6 najjačih posada zagrebačkog Sveučilišta. Veličanstvenu pobjedu sa više od dužine čamca prednosti odnijele su studentice Ekonomskog Fakulteta ispred Sveučilišnih prvakinja s Kineziološkog Fakulteta i brončanih s prošle Sveučilišne regate, studentica Pravnog Fakulteta!!! Rezultati trke su sljedeći:

1.    Manager – Ekonomski fakultet
2.    Sportske novosti – Kineziološki fakultet
3.    Zdrave vijesti – Pravni fakultet
4.    Totalni radio – Prirodoslovno matematički fakultet
5.    Z1 televizija – Fakultet strojarstva i brodogradnje
6.    Business.hr – Fakultet prometnih znanostiSljedeća je održana utrka asistenata u kojoj su asistenti i bivši studenti Ekonomskog fakulteta pokazali da još imaju veslanje u malom prstu. Tijesno su odnijeli pobjedu ispred posada Fakulteta Elektrotehnike i računarstva te Fakulteta Strojarstva i brodogradnje.

1.    Ekonomski fakultet
2.    Fakultet elektrotehnike i računarstva
3.    Fakultet strojarstva i brodogradnjeU trećoj utrci dana Ekonomski fakultet postiže pobjedu za hat-trick! Naime, veslači VK Ekonomist su premoćno pobijedili u Utrci poduzeća u duljini od 500 metara. Drugoplasiranu posadu Pravnog fakulteta ostavili su za dužinu čamca, dok je treće mjesto osvojila posada Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta. Potpuni rezultati su sljedeći:
 
1.    Garnier – Ekonomski fakultet
2.    B1 plakati – Pravni fakultet
3.    Globaldizajn – Rudarsko geološko naftni fakultet
4.    Erste banka – Prirodoslovno matematički fakultet
5.    Rowi sportswear – Fakultet strojarstva i brodogradnje
6.    Jamnica – Ekonomski fakultet 2U posljednjoj utrci dana imali smo jedno posebno gostovanje, nastup naših Svjetskih prvaka u četvercu na pariće koji su i ove godine za svoju prvu regatu u sezoni izabrali Garnier REF. Kako se i očekivalo, odnijeli su pobjedu ispred studentskih osmeraca, 5 finalista prošlogodišnje Sveučilišne regate, te Pravnim fakultetom iz Rijeke.  No, u toj utrci smo ponovno imali malih iznenađenja. Naime, izuzevši Pravni fakultet Rijeka (zapravo posada Sveučilišta Rijeka), pobjedu nad sveučilišnim prvacima s Kineziološkog fakulteta, viceprvacima s Medicinskog fakulteta te trećeplasiranima na Sveučilištu, Pravnim fakultetom odnijela je posada Ekonomskog fakulteta!!! Pravni fakultet Rijeka odnio je pobjedu među osmercima za svega sekundu u jakom finišu, a «ekonomisti» su pokazali da ove godine imaju vrlo dobru posadu. Rezultati utrke su sljedeći:
 
1.    Četverac na pariće HVS
2.    Pravni fakultet Rijeka
3.    Ekonomski fakultet
4.    Medicinski fakultet
5.    Pravni fakultet
6.    Kineziološki fakultet
7.    Prirodoslovno matematički fakultetU večernjim satima održan je after party regate u klubu Aquarius na jezeru Jarun. Sudionici i prijatelji su u dobroj atmosferi slavili do dugo u noć...
Ovim putem, zahvaljujemo se svim sponzorima i medijskim kućama koji su podržali ovu regatu. Također, velika hvala i Veslačkom savezu Zagreba, Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i svim natjecateljima što nam pomažu da svake godine podignemo regatu na još viši nivo!
Galerija slika:

Galerija 1

Vidimo se dogodine!

 

Najava 7. Garnier Regate Ekonomskog fakulteta - 25.03.2011.

 

 


 

 

 


Sutra se na Jarunu održava 7. Garnier Regata Ekonomskog fakulteta.
Tim povodom je u srijedu, 23. ožujka na Ekonomskom fakultetu održana press konferencija na kojoj je obavljen i ždrijeb posada.

U prvoj utrci dana - Utrci medijskih kuća u 15:00 h nastupiti će:
1. Z1 televizija - Fakultet strojarstva i brodogradnje
2. Manager - Ekonomski fakultet
3. Totalni radio - Prirodoslovno-matematički fakultet
4. Zdrave vijesti - Pravni fakultet
5. Business.hr - Fakultet prometnih znanosti
6. Sportske novosti - Kineziološki fakultet

Odmah nakon toga, u 15:05, na red dolazi Utrka asistenata i veterana u kojoj nastupaju:
1. Fakultet strojarstva i brodogradnje
2. Ekonomski fakultet

Utrci poduzeća (16:25) za poduzeća sponzore regate nastupat će sljedeće muške posade:
1 Garnier - Ekonomski fakultet 1
2 Rowi sportswear - Fakultet elektrotehnike i računarstva
3 Erste & Steiermarkische bank - Fakultet strojarstva i brodogradnje
4 Jamnica - Ekonomski fakultet 2
5 Globaldizajn - Rudarsko-geološko-naftni fakultet
6 B1 plakati - Pravni fakultet

Zadnja i najprestižnija utrka dana u 17:40 je Utrka Ekonomskog fakulteta u kojoj će osim studentskih osmeraca izvan konkurencije nastupiti i naš reprezentativni četverac na pariće, svjetski prvaci.
1. Prirodoslovno-matematički fakultet
2. Ekonomski fakultet
3. Kineziološki fakultet
4. Četverac na pariće
5. Medicinski fakultet
6. Pravni fakultet
7. Pravni fakultet Rijeka

Pridružite nam se na Jarunu jer Vas, osim jakog veslačkog programa, čekaju i hostese glavnog sponzora Garniera koje će na tribinama uz stazu dijeliti uzorke Garnier proizvoda. Očekujemo sunčano vrijeme i ugodan subotnji provod za sve koji dođu.

Nakon sportskog dijela regate, kao i uvijek slijedi i zabavni dio. Tulum će se ovoga puta održati u Klubu Aquarius na Jarunu, s početkom u 22:00h. Ulaznice koštaju 25 kn, a sve posjetitelje očekuju promotivne cijene pića (Becks 15 kn, rakija 10 kn). Svi koji su već bili na veslačkim tulumima znaju zašto se takva događanja ne smiju propustiti.

Vidimo se!

 

Rezultati Garnier nagradne igre - 25.03.2011.

Nagradna igra koju smo organizirali zajedno sa glavnim sponzorom Regate Ekonomskog fakulteta - Garnierom je gotova i izvučeni su sretni dobitnici Garnierovih poklon paketa. To su:

Martina Jakovac
Andrea Eka Milardović
Jelena Milardovic
Ana Brekalo
Valentina Vučković
Sanja Bohnec
Marija Cvetko
Martin Benčić
Martina Kravarscan
Petra Barlović
Tanja Horvat
Milena Matijevic
Marco Franjul
Božena Buršić
Marko Pogarcic
Marina Raguž
Luka Postruzin
Saša Filipović
Ivona Strugar
Mario Glavan


Dobitnici će o preuzimanju nagrada biti obaviješteni tokom sljedećeg tjedna.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Nagradna igra u suradnji sa Garnierom  - 16.03.2011. 

Od danas pa do sljedeće srijede 23.03.2011 na Facebooku traje velika nagradna igra u suradnji sa ovogodišnjim glavnim sponzorom Regate Ekonomskog fakulteta - Garnierom. U sklopu nagradne igre podijelit ćemo 20 poklon paketa Garnier proizvoda, a sve koji žele konkurirati za nagrade molimo da popune kratku i jednostavnu anketu na adresi http://apps.facebook.com/garnierref/  te da likeaju Garnier na njihovoj Facebook stranici.


Ekipno natjecanje na ergometrima 8x1000m  - 28.02.2011.
 

U subotu, 26.02. oodržano je ekipno natjecanje za studentice i studente Sveučilišta u Zagrebu na ergometrima, veslačkim simulatorima. To je prvo i jedino ovosezonsko sveučilišno natjecanje na suhom te tako nosi posebnu težinu. Nastupilo je 8 ženskih i 15 muških ekipa sa 12 fakulteta od čega s Ekonomskog fakulteta dvije ekipe studenata i jedna studentica, te smo još sudjelovali u po jednoj kombinaciji u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ostvareni su fenomenalni rezultati. Cure su osvojile srebrnu medalju zaostavši svega 30-ak sekundi za jakom posadom Kineziološkog fakulteta, inače aktualnim sveučilišnim prvakinjama. Odličnom borbom i jačim rezultatima od onih na testiranju unutar kluba, cure su najavile podizanje forme i vjerujemo odličnu sezonu. U konkurencii kombinacija cure su nastupile zajedno sa veslačicama Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Kineziološkog fakulteta te osvojile 2. mjesto. Posebno moramo pohvaliti Kristinu Valentić za odveslano daleko najbolje vrijeme među svim studenticama koje su nastupile (64 veslačice), ali isto tako i Maru Bekavac koja je u kombinaciji morala nastupiti 2 puta te oba izveslala svoj osobni rekord.

U muškoj konkurenciji dečki se vraćaju na stare staze slave te također nagovještaju potencijalno odličnu sezonu osvajanjem prvog mjesta! Nakon posta od prošle godine i četvrtog mjesta, prva ekipa je za 8 sekundi «preveslala» konkurenciju te tako iznenadila jake posade kao što su Pravni fakultet (drugo mjesto), Fakultet Elektrotehnike i računarstva ( treće mjesto) i Kineziološki fakultet (četvrto mjesto).  Druga ekipa je osvojila odlično 12. mjesto unatoč tome što se radi o veslačima početnicima. Dečki su borbeno odradili svaku dionicu i pokazali da će u konkurenciji početnika biti pri vrhu. Kombinacija s Fakultetom Elektrotehnike i računarstva donijela je 14. mjesto. Također odlično s obzirom na to da su u toj kombinaciji neki odveslali dionicu po 2 puta. Pojedinačno u muškoj konkurenciji imamo prvo mjesto, a to je ove godine ponovno Nikola Grbašić između 120 natjecatelja.

Čestitamo svima na odličnom rezultatu i veselimo se novoj sezoni i novim nastupima. 


 7. Garnier Regata Ekonomskog fakulteta  - 13.02.2011. 

Kao i zadnjih 6 godina, 26. ožujka ponovno organiziramo Regatu Ekonomskog Fakulteta, ali ove godine s jednim "malim" dodatkom. Naime, regata po prvi puta ima glavnog sponzora, a to je Garnier koji time ulazi u naziv regate. Poduzeće Garnier time postaje i naš najveći sponzor te će predstavljati svoj brand u suradnji sa VK Ekonomistom. Na regati očekujemo bogate nagrade za pobjednike, ali isto tako i nagradne igre za naše prijatelje i navijače.

7. Garnier Regata Ekonomskog Fakulteta održava se, kao što vidimo u samom nazivu, sedmu godinu za redom i u Hrvatskom studentskom veslanju predstavlja jednu od najbolje organiziranih i najoriginalnijih regata. Nastupiti će više od 150 natjecatelja sa najjačih fakulteta zagrebačkog Sveučilišta te četverac na pariće hrvatske reprezentacije, koji su prošle sezone postali Svjetski prvaci na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Organizacija je u punom jeku te se očekuju nove dobre vijesti i još puno novosti...

 
Facebook stranica regate.
Facebook stranica Garniera.
Facebook stranica kluba.


 Prva natjecanja i team building  - 12.02.2011. 

Kako se zimske pripreme pred novu sezonu na vodi približavaju kraju, tako počinju i natjecanja na veslačkim ergometrima. U prostorijama Veslačkog saveza Zagreba 26. ožujka održat će se ekipno natjecanje na ergometrima 8x1000m. To je najposjećenije i najzanimljivije studentsko natjecanje zimskog dijela sezone na kojemu se najjači fakulteti Sveučilišta u Zagrebu natječu ekipno, svaki po osam natjecatelja.

U pripremama za prvo ovogodišnje natjecanje, VK Ekonomist će održati interno testiranje kako bi se odabrale najjače ekipe. Naime, klub će nastupiti sa više ekipa i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.  Studentice će svoj test odraditi u subotu, 12. veljače, dok studenti svoje mjesto u ekipama traže u četvrtak, 17. veljače.

Također se priprema veliki team building na Sljemenu. U subotu, 19. veljače u prijepodnevnim satima naše veslačice i veslači odrađuju drugi ovosezonski trening na stazama Medvednice. Potom sljedi okupljanje u domu Runolist te druženje do ranih jutarnjih sati. Uz naše članove, pridružiti će nam se naši prijatelji sa Medicinskog fakulteta. 


 


Već prvi trening na vodi - 19.01.2011. 

U subotu u jutarnjim satima cure su odradile trening na Jarunu. Ne pamtimo kada je neka posada kluba u prvom mjesecu izašla na vodu. Po oblačnom hladnom vremenu, sa jednim malim pontonom cure su odvažno odradile pokoji krug. Još do neki dan jezero je bilo zamrznuto zbog vrlo niskih temperatura, no sa prvim toplijim danima i odleđivanjem jezera trener je iskoristio odlične uvjete. Čeka se odgovor muškog dijela...

 

VK "Ekonomist" Vam želi sretnu i uspješnu 2011. godinu - 01.01.2011.

 

Ispiši stranicu