2012

 Održana 8. Regata Ekonomskog fakulteta -15.04.2012.

U subotu, 24. ožujka 2012. održana je osma po redu Regata Ekonomskog fakulteta. Regata je održana po sunčanom i toplom vremenu bez vjetra,što je omogućilo odlične uvjete za veslanje. Program je počeo od 15sati.

Prve su na stazu izašle cure u Utrci medija. U vrlo napetom finišu utrke pobjedu je odnio Ekonomski fakultet (Sportske novosti) s dužinom čamca ispred Kineziološkog fakulteta (Sportska TV)! Cure su odlično otvorile sezonu i najavile nastavak borbe sa Kineziološkim fakultetom za primat na Sveučilišnoj utrci. Treće mjesto osvojila je posada Pravnog fakulteta (Tportal), ispred četvrtog PMF-a (Business.hr) i Učiteljskog fakulteta (Z1 televizija).

Sljedeća utrka se održala samo 5 minuta nakon prve i nastupili su asistenti i profesori sa tri fakulteta. Pobjedu je odnio Medicinski fakultet ispred napete završnice FSB-a i Ekonomije. Na kraju je u fotofinišu pobjedu odnio FSB za svega nekoliko stotinki ispred Ekonomije, čiji su asistenti i profesori prvi puta zajedno sjeli u čamac. Zahvaljujemo svima koji su nastupili u ovoj utrci i očekujemo nastavak tradicije!

Uslijedila je Utrka poduzeća na 500 metara u kojoj su prvi puta nastupile posade novaka. Pobjedu je premoćno uzeo PMF (HTC) ispred Pravnog fakulteta (Avidus). Treće mjesto pripalo je RGN-u (Garnier), a naši dečki (Globaldizajn) osvojili su odlično 4. mjesto. S obzirom na to da nisu sve posade bile potpuno posade novaka i da će na
Sveučilišnoj utrci slika biti malo drugačija, ovo je odličan rezultat. Peto mjesto osvojio je FSB (Jamnica) i šesto je pripalo Fakultetu Prometnih znanosti (Erste bank).

Pretposljednju utrku dana odveslalo je 5 najjačih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pobjeda je premoćno pripala Medicinarima koji se već sada profiliraju kao najveći kandidati za zlatona Sveučilišnoj regati. Za 2. mjesto napeta borba odvijala se između FER-a i Ekonomije. FER je odnio pobjedu za pola dužine čamca, no kako se radi o mix posadi FER-a (neki veslači su imali problema s ozlijedama i bolesti), situacija će kroz sezonu biti bitno drugačija. Peto mjesto je pripalo Kineziološkom fakultetu, a posljednji je u cilj ušao Pravni fakultet. Od posljednje dvije posade kroz sezonu možemo očekivati bitno bolje nastupe.

Zadnju utrku uveličale su posade Sveučilišta. No, u toj utrci najbrži su bili naši dragi gosti, četverac na pariće reprezentacije koji će ove godine nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. Dečki su na zadanome tempu odveslali odlično vrijeme od 5:58 i ostavili drugoplasirani osmerac Novog Sada za 26 sekundi! Odlična najava lova na jednu od medalja u Londonu! Drugo mjesto među osmercima osvojli su Riječani, treći su bili dečki iz Kopra, dok su se na posljednjem četvrtom našli veslači Beograda.

Zahvaljujemo se svim sponzorima, medijima, fakultetima, VSZ-u i ostalima koji su nam pomogli da uspješno nastavimo s našim projektom.
Vidimo se i dogodine!
  

Izvještaj s 8. Regate Ekonomskog fakulteta

 
 

Veslački klub „Ekonomist“ osmu godinu za redom organizira Regatu Ekonomskog fakulteta. Event će se i ove godine održati na jezeru Jarun u Zagrebu, 24. ožujka s početkom u 15 sati,  a prijavljen je rekordan broj natjecatelja. U prilog tome govori i sama satnica regate u kojoj primjećujemo da je zadnja utrka dana, Utrka Ekonomskog fakulteta razdvojena na dvije utrke zbog prevelikog broja prijava, a satnica je sljedeća:

1. Utrka Medijskih kuća (studentice 1000m) 15:00h
 2. Utrka Asistenata (profesori i asistenti 500m) 15:05h
 3. Utrka Poduzeća (studenti 500m) 16:25h
 4. Utrka EF 1 (studenti 2000m) 17:40h
 5. Utrka EF 2 (studenti 2000m) 17:45h

Službena press konferencija regate će se održati u četvrtak, 22. ožujka 2012. u dvorani 14 s početkom u 12 sati. Također, u auli fakulteta se kroz cijeli tjedan održava promocija regate na „info pultu“ kod glavnog ulaza u periodu od 10 do 15 sati.

Isti dan s početkom u 22 sata održava se tulum regate koji je ujedno i party povodom 10 godina VK „Ekonomist“. Mjesto održavanja je Lounge bar Perla (Zagreb tower, Radnička cesta), dok je sponzor eventa HTC Hrvatska. Navedeni sponzor će na samom eventu u nagradnoj igri izvući sretnog dobitnika HTC tableta u vrijednosti 5.500 kuna.

Cijena ulaza na tulum je 30 kuna i sav prihod je namijenjen Veslačkom klubu „Ekonomist“ za pokrivanje tekućih troškova.

Sve vas pozivamo da posjetite oba naša eventa!

 
 
8x1000m, ponovno dvije medalje!  - 18.03.2012
  U subotu, 10. ožujka 2012. Održano je ekipno natjecanje na ergometrima za studente u organizaciji VSZ-a. Naše veslačice i veslači ostvarili su zapažene rezultate.

U konkurenciji studentica cure iz VK „Ekonomist“ su osvojile zlatnu medalju! Iako u konkurenciji 3 ekipe, moramo naglasiti kako je bilo poprilično napeto. Naime, veslačice PMF-a su zaostale samo 5 sekundi u ukupnome vremenu. Cure su tako nakon nekoliko godina ponovno osvojile medalju zlatnog sjaja. Važno je napomenuti i kako je Kristina Valentić izvukla najbolje vrijeme od svih natjecateljica.
Čestitamo!

U muškoj konkurenciji dečki su ponovno nastupili u dvije ekipe. Nažalost, prva ekipa nije uspjela osvojiti zlatnu medalju, no ipak, drugo mjesto je velik uspjeh s obzirom na to da su bolest i ozlijede spriječile dvojicu od najjačih veslača da nastupe. I tako oslabljeni, dečki su pokazali da mogu do velikog uspjeha. Kineziološki fakultet odnio je pobjedu za 19 sekundi što je poprilična razlika, no treba uzeti u obzir izostanke dvojice veslača, čijim bi nastupom dečki bili u napetoj borbi za zlato.
Također čestitamo!

Posebna pohvala za borbenost i volju ide drugoj ekipi kluba u kojoj je nastupilo i nekoliko novih članova. I s takvom neiskusnom garniturom je osvojeno šesto mjesto u konkurenciji devet ekipa. Ovaj rezultat budi velike nade i očekivanja od naših novaka u ovoj godini. Bravo dečki i samo tako naprijed!

Treba napomenuti kako je zadnje natjecanje na kojem VK „Ekonomist“ nije osvojio medalju bila Sveučilišna regata u svibnju 2010. godine. Odlična najava nove sezone i Regate Ekonomskog fakulteta!

Ispiši stranicu