O NAMA

POVIJEST KLUBA:
Za nastanak veslačke sekcije na Ekonomskom fakultetu najzaslužniji je
Dražen Primorac koji je prvih nekoliko godina bio lider momčadi i glavni idejni začetnik budućeg kluba. Nakon što je Dražen diplomirao, njegovu je ulogu preuzeo Alan Herjavec koji je vrlo uspješno vodio momčad te osiguravao financijska sredstva za nesmetan rad sekcije. Muški osmerac Ekonomskog fakulteta natječe se od 1996. godine, a ženski od 1999. godine. U prvih par godina  glavni trener svih posada bio je Davor Mihovilić.  U razdoblju od 1999 - 2005. godine trener ženskog i muškog osmerca bio je Edvard Vondra, koji je 2002. godine izabran i za prvog predsjednika Kluba. Danas Klub vodi Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Nikolom Grbašićem, a funkciju trenera obavljaju Dino Kranjc i Marco Franjul.

VESLAČKI KLUB 'EKONOMIST' osnovan je 21. siječnja 2002. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu po uzoru na takve klubove na prestižnim svjetskim sveučilištima (Harvard, Oxford, Cambridge...). 

 

VIZIJA KLUBA je biti prepoznatljiv brand Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i promocija veslanja u akademskoj i poslovnoj zajednici.

MISIJA KLUBA je omogućiti članovima da se što kvalitetnije bave veslačkim sportom uz svoje studijske aktivnosti, izgradnja kvalitetnih i odgovornih članova akademske i poslovne zajednice, te trajnije povezivanje članova međusobno.


POVIJEST KLUBA:
Za nastanak veslačke sekcije na Ekonomskom fakultetu najzaslužniji je
Dražen Primorac koji je prvih nekoliko godina bio lider momčadi i glavni idejni začetnik budućeg kluba. Nakon što je Dražen diplomirao, njegovu je ulogu preuzeo Alan Herjavec koji je vrlo uspješno vodio momčad te osiguravao financijska sredstva za nesmetan rad sekcije. Muški osmerac Ekonomskog fakulteta natječe se od 1996. godine, a ženski od 1999. godine. U prvih par godina  glavni trener svih posada bio je Davor Mihovilić.  U razdoblju od 1999 - 2005. godine trener ženskog i muškog osmerca bio je Edvard Vondra, koji je 2002. godine izabran i za prvog predsjednika Kluba. Danas Klub vodi Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Nikolom Grbašićem, a funkciju trenera obavljaju Dino Kranjc i Marco Franjul.
 

 

 

Hrvatska radio televizija

Reportaža o Klubu i Sprint utrci "Toro-Challenge" 

Ispiši stranicu